Белобог и Чернобог

Соловьёва
Сёння свята Белабога з Чарнабогам.
Сёння шанец ёсць у дрэў і Сімаргала*.
Белым снегам шматаблічныя дарогі
Занясло, як чарадзейным пакрывалам.

Сёння чару хмельнага хачу я мёду.
Запрашу ў госці Леля і Палеля,-
Так хачу заўжды спагады і лагоды,-
Хто з іх пераможа, з тым пайду я смела…

*Сімаргал вартаваў скарбы і ахоўваў святое дрэва жыцця, ад якога паходзяць усе расліны.
Чарнабог и Белабог - баги дабра и зла