***

Рахим Карим
Тилла занжир та;масак нима,
Бу беш кунлик, фоний дунёда?
Умр - бир кун чўккувчи кема,
Отдамисан ёки пиёда!

Либос кийиб ;иммат матодан,
Ким ;ам устун бўпти дунёга?
Энг сўнггиси о; суруп - кафан,
Тахтдамисан ё остонада?

Уйлар солиб баланд – шо;она,
Етолмайсан кўкка, самога.
Ер остидан топиб кошона,
Ру;инг учар бир кун ;авога.

Зеб берамиз ўзга унгача,
Сарпо кийиб, та;инчо; та;иб.
Ясанамиз сўнгги кунгача,
;ир;иб, тикиб, безаклар тў;иб...