Ирсе бералла

Аза Атагинская
Берийн яххьаш екхаелла,
Б1аьргаш къиега самукъне.
Дайн-нанойн сапарг1атдаьлла,
Дахар дирзи машаре.

Машен, вилспет, лоппаргаш,
Туьйра, тайниг, киншка,
Тайп-тайпана ловзаргаш –
Даккхийдедан эшна.

Маьлхан, тийна стигал, лаьмнаш,
Ирсе, маьрша Нохчийн мохк.
Оьшу вайна 1илма 1амош
Хаза, аьхна нохчийн мотт.

Вайн дайн-нанойн оьшу марзо
Церан  дегнаш деладеш.
Дала шен къинхетам бойла
Берийн  кхане ирсе еш.
   
Азман Джабраилова

Спасибо автору картинки