Опозицiя

Таисия Цыбульская
Ти б'єшся з життям безжалісно,
і не чекаєш дарунків,
тобі не буває радісно -
дитині шлюбу за розрахунком.
В синцях ти не вперше, люба,
для тебе життя - війна,
ти ставиш питання руба,
і падаєш із вікна.
Твій погляд - стіна бетонна,
твій дух в бойовій позиції,
слова твої - беладонна,
ти - в опозиції.
Вперто стискаєш губи,
бо сльози - то для слабких,
збираєш себе докупи,
затримавши вдих.
Ти б'єшся з життям даремно,
ненавидиш знов і знов,
ти вже і не ти - блаженна,
з душею, подертою в кров.

10.11.2017