Байка

Татьяна Виноградова -Полтавчанка
От зголосився Бідний одружитись.
А у селі ця справа вже знайомо як...
І доведеться довго потрудитись,
Щоб кашу із сокири, бо будеш одинак.

Копійка до копійки - буде гривня.
А якщо маєш хист, то буде десять.
Та головне - здоров'я, а не сотня.
Здорові і без грошей добре сплять.

Прийшов до церкви та й до Бога:
"Допоможи, як можеш. Сил нема терпіть!
Без любої лиш до нечистого мені дорога.
Бо без кохання і доби не можу я прожить."

Копійка до копійки - буде гривня.
А якщо маєш хист, то буде десять.
Та головне - здоров'я, а не сотня.
Здорові і без грошей добре сплять.

А зранку під вікном знайшлася хустка.
Та не пуста, а з гаманцем з грошима.
І припис: "Ти дивись! Бо диво, то як луска.
Не скористаєшся - і сумка за плечима."

Копійка до копійки - буде гривня.
А якщо маєш хист, то буде десять.
Та головне - здоров'я, а не сотня.
Здорові і без грошей добре сплять.