З асалодай на бок павярнуся... на бел

Леонтий Обринский
  Асенні холад. Вельмі рана
  Пратупаў дождж, цяпер імгла
  Павісла на аконнай раме
  І пабудзіць мяне змагла.

  Будзільнік "спіць". Суседскі певень
  Не гарлапаніў, баламут.
  Гляджу ў акно -- за шыбай цемень,
  А сны, няўрокам, тут як тут.

  З асалодай на бок павярнуся,
  Ну нашто мне дарэмныя сны,
  Калі побач суседка Маруся
  І наперадзе дзень выхадны!