Ариучукъгъа

Мусса Джабаев
Сагъышымда батылама,  кезлерими мен джабама,
Ариучукъну чакъырама, мыйыларымда бурама,
Тансыгъымы чыгъарама, джукълай башлаб ышарама
Бетчигинги мен сылайма, чашчыкъла бла да ойнайма!
Къашчыкъларынга къарай, кезлерингде батылама,
Къарыуум джетмей чыгъаргъа, онгсунганча таянама!

Алай эте уянама, кезлерими джандырама,
Аминатчыкъны излеб башлайма, муратыма джеталмайма,
Кермей сени къыйналама, биягъынлай тансыкълайма!
Бек излейме сирелсенг, отоучукъда къубулсанг,
Бурулуб бери мени джаныма, ерлетсенг мени
 Ол насыб деген джанына!