В рш про цигарки

Лила Перегуда
Паління викликає передчасне старіння шкіри,
Паління без долоньки викликає вічну молодість.
Всім, що в мене є, я вдячна тобі,
А ти - цій останній пачці цигарок.

Цигарка - це теж жінка, одна з черги жовтоголових дуреп,
Невдячна, пасивна, без смаку та майбутнього,
Від неї тхне лайном, яке щойно було в твоїй голові.
Сутенер у кіоску щоразу питає чи є тобі 18.

Горіть, відьми! В день, коли буде світло й без вас,
Вас канонізують онуки затятого Торквемади:
Паління викликає відчуття хоч якоїсь надії,
Тож тримай, посестро-марсіянко, тепленьку криваву зірку.