Бiблiя

Виктор Рыбаков
Три  дари, найвищих  є  від  Бога -
Це  Христос, а  також  ми  до  них,
Духа  ще  відносимо  Святого,
І  Святе  писання - Книгу  з  книг.

- Біблію, яка  є  справжнє  чудо,
Бо  впродовж  п’ятнадцяти  віків,
Різні  її  створювали  люди,
І  постійний  автор - Дух  Святий.

Біблія, вся  Господом  натхненна,
І  тому  не  має  протиріч,
З  давнини вона, до  сьогодення,
Є   бестселером  усіх  сторіч.

Книгу  цю - шедевром  визнавали,
Хоча  в  більшості  своїй  творці,
Неосвічені  її  писали -
Не  лише  пророки  і  царі.

Біблія  правдива, і  будь  в  чому,
Привід  сумніватись  не  дає,
Бо  вона  не  містить  Боже  Слово,
Вона  вся, цим  Божим  Словом  є.

А  тих  справді  доля  незавидна,
Хто  її  не  визнав  молодим,
Хто  вважає, що  вона  потрібна,
Хворим, помираючим, й  старим.

Але  їй  не  треба  поклонятись,
А  читати  й  знати  до  пуття,
Вірити, любити  і  обрати,
Головним  наставником  життя.

Та  боятись  вимушений  дехто -
Біблію  читати, бо  гірка,
Істина  її  про  суд  і  пекло,
Для  того, хто  сповнений   гріха.

Її  Слово - меч, що  проникає,
До  розколу  духа  і  душі,
Воно  впертих  опір  розбиває,
Наче  скелю  молотом  трощить.

Біблія - це  дзеркало  в  якому,
Кожен  бачить, хто  насправді  він,
І  вона  палаючим  нас   Словом,
Переплавить  наче  у  вогні.

Це  цілюща  їжа  і  здорова,
Немовлят - словесним   молоком
вона  зрощує, але  твердою
стане  в  хлібі, що  зовуть  Христом.

Її  Слово  діюче  й  нетлінне,
Сім’я, від  якого  ми  ростем
у  нове  життя. Воно  й  світильник,
на  шляху, якщо  ми  з  Богом   йдем.

Біблія  нас  живить  і  втішає,
Очищає, та  над  головне,
Те, що  нам  всю  правду  відкриває,
Про  життя  небесне  і  земне.

А, хто  нехтувати  нею  буде,
Слів, хто  відцурається  Христа,
То  таких  в  останній  день  осудить,
Книга  ця   одвічна  і  Свята.


Рибаков  Віктор  м. Луцьк