Глупой красавице Лермонтов

Алла Кердман
To the stupid pretty woman


By Amur was asked one time
If I want to drink his wine,-
I didn't need but took a bottle
Then have drank it to the bottom.

Now my mouth  is craving for wet,
Where can  a drop I get?
By myself I was misled,
The  bottle is  empty like your head.
21.11.17

Амур спросил меня однажды,
Хочу ль испить его вина, —
Я не имел в то время жажды,
Но выпил кубок весь до дна.

Теперь желал бы я напрасно
Смочить горящие уста,
Затем что чаша влаги страстной,
Как голова твоя, — пуста.

Лермонтов, 1830