Две тени... Из Миколы Винграновского

Алексей Бинкевич
...Две тени на твоём лице,
На дорогом лице две соловьиных тени,
И лето я люблю и две зимы,
И сердце ноет в нищенском кольце.

В подтопленных лугах, в томленье вод дотошных
Единой жизнью и единым днём
Мы проживём с тобой и на картошке,
Как на картошке до сих пор живём.

МИКОЛА ВІНГРАНОВСЬКИЙ

Дві тіні на твоїм лиці,
На дорогім лиці дві солов’їні тіні,
І я люблю тебе вже літо і дві зимі,
І серце вже оточують старці.

В затоплених лугах,  де тліють води топлі,
Життям єдиним і єдиним днем,
Ми проживем з тобою на картоплі,
Як досі на картоплі ми живем.

1974