Яблуко

Таисия Цыбульская
В долонях яблуко круглобоке
вклалося, запишалося,
саме проситься: - На, візьми мене,
торкнись мене, чоловіче!
- спокусливо кличе,
ароматом манить, дурманить,
- Торкнися мене, скуштуй
нектару небесного,
пізнаєш духовного і тілесного,
Зла і Добра основи,
не дивися на Змія -
то не його змова.
Обирай, чоловіче, бік,
спробуй медовий сік,
із боку одного Добро,
то світлих днів джерело,
але і без Зла ніяк,
скуштує його усяк.

І хочеться скуштувати,
та як же його впізнати,
де доброти сторона,
де заховалась вона...

23.11.2017