Эйдэ кызым эшлэргэ

Азат Загриев
Кызым Ляйля
Таба хэйлэ,
Бакчада эшлэмэскэ,
Билен бегеп
Тирлэр тугеп,
Улэн белэн корэшмэскэ,

Дэшкэн саен
Таба жаен,
Сэбэбен эзлэп тора,
Хэзер барам,
Инде чыгам,
Кычкырып тик утыра,

Хэзер инде,
Килэм диде,
Тик никтер хаман куренми,
Керсэм аптырап,
Утыра карап,
Берни курми хэм ишетми.

Нидэ сэбэп?
Утыра тобэп,
Кызым кузлэрен уенга,
Куйдым колеп,
Башын соеп,
Алдым кочаклап куенга.

Эйдэ балам,
Алып чыгам,
Сине узем белэн бакчага,
Анда уйныйм,
Улэн елкыйм,
Хэр бер улэн бер очкога.

Эйдэ бергэ
Корэшергэ,
Чуп улэннэрен жинэргэ,
Синен белэн
Жинелер улэн,
Кунелле булыр эшлэргэ.

Анда апаен
Тапты жаен,
Шэп эшлэде, тырышты,
Сина урнэк
Мина торэк,
Бик куп инде булышты.

Ярар инде,
Кызым диде,
Куйса бераз да коенеп,
Чыктык бергэ
Бакча жиргэ,
Куйда апай да соенеп.