Бахмал д ппи

Рахим Карим
Бахмал дўппим бўларди яшил,
Етти-саккиз ёшимда маним.
Не бор эди юракка я;ин,
Бу дўппида – ром этган дилим?

Ватанимнинг яйловларими,
Ё миллатнинг шаън, ифтихори?
Она-юртим водийларими,
Уйимизнинг кўм-кўк ба;ори?

Бугун жуда со;иниб кетдим,
Онам кийдирган шу дўппини.
Болалигим тасаввур этдим,-
Айрили;нинг туйдим ўтини.

Нега уни эсладим бугун,
Бош кийимим турса уюлиб?
;албда пайдо бўлди бир тугун,
Кўзимга ёш келди ;уюлиб.

Нега онам ;ар байрам янги,
Дўппи кийдирарди бошимга?
Тонгда турсам товлатиб уни,
;ўйиб ;ўяр эди ;ошимга.

Фахр ;урди дилда ошиён,
Севиб ;олдим она тилимни.
Унутмайман ўшандан буён,
Бу дунёда ўзбеклигимни.