Запрет - Забрана

Соколова Инесса
Мои стихи

ЗАПРЕТ

Запрет, запрет…  На всё запрет…
В ответ одно  лишь – жестко НЕТ.
В ответ на радость и на боль…
Ну, что моя бунтуешь, кровь?
Себя в оковы заточу,
И замолчу… и  замолчу…
Так хмуро, сыро за окном,
Как в сердце пасмурном моём…
Но, всё же верить я хочу!
Хотя молчу, молчу, молчу...

2000 г.

Перевела на болгарский язык Юлиана ДОНЕВА

ВЪЗРАЖДАНЕ ИСКАМ!

Забрана, забрана... За всичко забрана....
В отговор, само – жестоко НЕ!
В отговор на радостта и болката...
Защо се бунтуваш ти моя кръв?
В окови ще те обкова аз
и ще мълча... и ще мълча...
Тъй смръщено е и влажно е
в мрачното мое сърце.
Но... искам възраждане аз!
Да мълча искам... да мълча...