Жэхэм уты

Динара Хайретдинова
Жэхэм уты, акты каннар бераз иде генэ,
Сары чэчэклэргэ кунелем кебек акты ага.
Тик анлатсан кемгэ, белмэс ага тая ана,
Чыпчык-карга кебек намусын кагатланып.

Жэхэм уты, жэннэn уты, ал кунелэ аны,
Тормышы мэгьнэсез утлар булса куналар.
Жэрэхэт ясаган канга, йоррэккэ каны,-
Акты каны суларны баетып нурландырып.

Булса ай йорэктэ, тынгысыз типсэ алса,
Булды утлар, сунде жирлэр,типсэ аны.
Тик бурычын йорэгенэ табып алса ачалса,
Чиста су аккан кебек тамчы шунда тама.

Жэхэм уты, кайгыга батучыга сер булды,
Мэхэббэт коне уты тырпайды канаты экрен.
Эллэ канатын жэннэттэге яшэуче тырпайды,
Нэфес кипсэ экрен акса кан абруе тынып.

Каты иссэ ут, ялтрый барысы каплана ак-ак,
Жанын тормышын кайгырсынып тунып алып.
Ямьле жилэккэ яшелчэдэ каршы акка да кара,
Жэхэн утына жэннэп аркылы агып сокланып.