Акты каннар

Динара Хайретдинова
Акты каннар, ап-ак яулык острэлеп,
Килде нигездэ айны, кояшны баетып.
Колде ялварып женнэр истэн исереп,
Булмый доньяда мэхэббэтне анлатып.

Дошманнар да юк бу доньяда серле,
Каннары жэхэмнэн тик ага яхшыга.
Тик кучнэч була йорэген аллы голле,
Чиркэулэре дэ барып житэр юлларга.

Юлларын булса булыр кебек балкып,
Нурлары айнын колсэ сокландырып.
Булмас кузгэ, жаннга аптраптынып,
Канлы мэхэббэте су ага канаттырып.

Акты каннар, бераз кунел сизэ кайгы,
Кайгы була, Аллах баетыр йолдызны.
Туфрак, тотен, туманда ага крыйдагы,
Жил,бал кортлары оча,кояш кызынды.