Плач, Украiно, плач

Серж Рубежанский
              Вдохновение получено здесь:  https://ok.ru/video/45096438295


Плач, Україно, плач
Щож ти, мила ненька, наробила?
Ти ж своїх синів та своїх братів
Між собою всіх вже посварила.

Плач, Україно, плач
Та невже ж тобі зовсім не видно,
Що тебе гризуть, всі, кому не лінь
Та невже ж тобі це все не прикро?

Плач, Україно, плач
Та берись за розум ти скоріше:
Дай під зад всім тим, хто тебе гнобить,
Піднімайся ти з колін бистріше!

Стань, мила моя стань
Ти такою як була раніше
Геть нечисть за поріг виміти
Та будь завжди щаслива.