Настрiй

Таисия Цыбульская
Перший сніг, мов сльозинку з вії,
місто вперто з очей змахнуло,
але врешті скрушно зітхнуло
і здалося в полон сніговію.

Розгулявся зимовий вітер,
не спинити його нікому,
не минаючи жодного дому,
слід осінній останній витер.

Наче панну, зодяг у біле,
землю вкрив білосніжною шаллю,
і з легкою на серці печаллю
місто спати лишив спорожніле.

Сніжно-ніжне сьогодні місто,
сипле з неба сріблястий настрій,
розквітають на вікнах "айстри",
сніжно-біло і урочисто.

6.12.2017