Туз

Рахим Карим
Юрагимга туз сепди.
Яна бита ;ондошим.
Ушбу ашъорни битдим,
Етмагач сўнг бардошим.

Тузга дош беролмай муз,
Эриб ётар кўчада.
Эриди кўзимда туз,
Шу ;а;ратон кечада.

Дилим бўлиб яхмалак,
Бўлганмиди тў;ано;?
Нега туз сепдинг? Юрак
Ачишар, эзар ;ийно;!

Етмагандай ошимга,
;овучлаб солганинг туз?
Туз сепдингми дошимга,
Ортдан, келмай юзма-юз?

Жигар ;овуриб единг,
Энди умидингни уз.
Нега бў;тонлар дединг,
Неча ба;ор, ёзу куз?

Бир ватанда тотиб туз,
Тупурдингми тузли;;а.
Тузладингми, жони муз,
Кучинг етиб мушфи;;а?!

Ош тузидан кучлиро;,
Эканми тилдаги туз?
Жон талашар жон, ;амнок,
Пайдо бўлиб дилда муз!!!