Све jе важно

Драгана Старчевич
Нема малих издаја
Свака издаја је смрт
За неко име у нама
За неки брод и неки рт

Нема малих ствари
Свака је ствар важна
И због неких слика у нама
Због неког сећања снажна

Нема малих превара
Свака је превара рана
Она је нечији начин живота
Она је нечија храна

Нема малих подлости
Свака је подлост ко сечиво ножа
У сећање се уреже
Јер је искуси наша кожа

Нема малих грехова
Сваки је грех питање
Да ли смо бољи од других
Да ли је искрености мање

Нема малих истина
Свака је истина сазнање
О људима и свету
Што побија предање

Нема великих људи
Сваки је човек мали
Само су велика срца
Можда то нисте знали?

Београд, 26.5.1982.