За чужим парканом

Виолетта Дюма
Мій шлях до тебе - невгамовний біль
Посеред днів, що стеляться туманом...
В душевних закутках вже вічність цвіль
І енна осінь за чужим парканом...

Роки повзуть ліниво... жебраки,
У долі просять милостиню чемно...
А та зненацька "гріє" кулаки -
Й чинити опір пізно та даремно!..

Немає в днях давно вже метушні,
Скоріше - спокій голий, хворобливий...
То пустота... До розпачу в душі,
То погляд мій у небо сиротливий...

Для мене не лишилось жодних місць
В світанок мрій та затишного щастя...
Послухай, Грей... всі струни вже німі,
Як і цілунки на моїх зап'ястях...

~~~

Мій шлях до тебе губиться в віках,
Де ми лиш попіл на жарких зірках...


                (09.12.2017)

Картина Christian Schloe.