Книжковий черв, як

Таисия Цыбульская
Якось в родині простих черв'ячків
малюк народитися враз захотів.
З'явився на світ і узявся ураз
із книги читати по тисячі фраз!
Батьки-черв'ячки і велика рідня
від книги малого тягнули щодня,
та в книжку уперто малий черв'ячок
вгризався, шукаючи мудрих думок.
Минали години, минали літа,
і ріс черв'ячок з голови до хвоста,
і книг біля нього зростала гора,
і стала тісною маленька нора.
Уже не малюк, а дорослий черв'як
у торбу зібрав свій старенький гамак,
і вирушив в путь до чарівних місцин,
де гори книжкові торкають хмарин.
Терпів у дорозі і холод, і спеку,
і врешті знайшов свою... бібліотеку!
І знали усі - то не просто хробак,
то най-наймудріший книжковий черв'як!

12.12.2017