Дивак

Таисия Цыбульская
Якось збирався в дорогу дивак,
спочатку дістав кольоровий рюкзак,
а потім з полиці взяв жменю казок,
і віршів досипав яскравий разок.

А потім згадав, що забув на вікні
в торбині історії дуже сумні,
а для рівноваги поклав у кишені
історії мудрі, розумні і вчені.

А як без веселих історій іти?
Без сміху не милі найкращі світи!
Сатиру і гумор, і приказок віз
пакує в автівку, а сам... не проліз!

Мене не зупиниш! - подумав дивак,
- Я маю історій на будь-який смак!
Я можу розказувать ночі і дні,
усім оповідки веселі й сумні!

Три дні і три ночі старався дивак,
нарешті полегшав дорожній рюкзак,
автівка готова, рушає у путь,
книжкові герої в дорогу зовуть!

14.12.2017