Частушки. пакахала 129

Микола-Стихоплёт
ЧАСТУШКИ. ПАКАХАЛА… 129

Пакахала я Савося –
 Кожны дзень мяне ён прося,
 Я яму даю лиш раз –
 Берагу свой страстны таз…

Пакахала неяк Зося
 Шалавливага Савося,
 К Зосе хлопец прыстае –
 У яго ажно встае…

Пакахала я Рыгора
 И дала яму учора,
 Шыбка слабы той Рыгор –
 Ён на мне чуць не памёр…

Неяк дзева Кацярына
 Хлоцу дала возля млын
 Но прышэдшы гаспадар –
 Патушыв страстны пажар…

 Микола-стихоплёт 2015