Дзеда герб

Георгий Шакун
Дзедаў герб ,  родны   Сцяг
Растапталі на нашай  зямлі!
Не хапае той  зброі  ў руцце -
Мілы  край  ў  пякучай   пятлі!
А над намі стаяць  зладзяi,
Не даючы нам жыць вальней.
А над намі  натоўпы  чынуш
Робяць  наша жыцце  ўсе бальней!
Не хапае нам моцных рук
Не магчыма так жыць  далей!

И дваццаць гадоў – турма,
Турма бяз  надзеі  на рух
За  свабоду да нашай  зямлі,
За наш беларускі дух!
Доўгая,  доўгая   ноч,
Што ляжала  на нашых вачах,
Што стваралась ў нашых  сярцах -
Апынаецца  светлым днём
I  становіцца  цесна у грудзі -
Не магчыма так  жыць  заўжды!

І мы бачым  што будзе  не так,
Што заўседы доўга    цярпім
И ствараем памылкі  у пуцi
Да вялікай  свабоднай  зямлі .
Кожны з нас павінен прыйсці,
Кожны з нас  у адказе за час!
Так  ратуйце  Краину  хутчэй
Усе хто марыць пра  шчасце  дзяцей!
              Разам  зробім  Радзіму   святлей -
Вот такі  мы маем  намер,
              Не магчыма так жыць цяпер!