Була красунею краiна!

Свирина Нинель Анатольевна
Завжди така сором`язлива,
Талановита, мальовнича;
Була колись ти: гарна, мила,
Спiвуча, лагiдна, зазвичай!

Та що ж то коється з тобою?!
Чому ж "розплетена коса"?!
I нащо ж ти тримаешь зброю?!
.... Залитi кровью небеса ....

I хто ж таку красуню звабив?!
Хто ж приманив, та оббрихав;
Та обдурив, тихенько зрадив?!
.... Золотi гори обiцяв ....

Чому ж тепер стоїш "нагая"?!
Хто ж, як ту липку обiдрав?!
Збиралась ты дiйти до Раю?!
Але ж до пекла хтось штовхав.

Та знову ж стогнеш пiд панами,
.... Розшматана! Поки живеш?!
Казали: "Щастя - за горами"!
Туди - "до щастя" ти дiйдеш?!
*******
23.12.2017 г.
Неля Шрамко