Перлини

Таисия Цыбульская
Чарівнице, віщунко, провіснице,
чим ця ніч із тобою поділиться,
чи відкриє тобі своє серденько,
чи оманить і зникне тихесенько?

За косу твою ніч зачепилася,
у чаклунських очах розчинилася.
Ніч зібрала віщунка краплинами,
стала ніч крижаними перлинами.

Ті перлини у скрині заховані,
не торкайтеся їх - зачаровані!
Зачаровані, ще й заворожені,
ворожінням таємним народжені.

Хто торкнеться перлин, не спитається -
чарівниця із тим поквитається,
хто ж з ласкавою прийде мовою,
буде ніч для нього казковою.

Чародійські перлини котилися,
в небі зорями в світ народилися,
місяць перли знайшов - не ховається,
до світанку з зорею кохається!

24.12.2017