зимова книга на укр. яз

Любонька
На ялинах ворОни пихаті
Сповіщають, що йде Новий Рік.
А Зима, в королівському платті,
Лиск прикрас демонструє та шик.

Сніг лапатий в танкУ політає,
Мов начищеним сріблом блистить.
Із сніжинок панно вишиває,
Щоб на свято у небі вчипИть.

На окінчинні - Грудень несмілий.
Скоро Січень посаду займе,
Одягнувши жупан з хУтра, білий,
Все довкілля морозом проймЕ.
 
Потім Лютий почне лютувати,
Заметілів прикликавши гурт.
Наметуть так заметів із вати,
Стануть хАти подобою юрт.

Ще скує мельхіорова крига
Всю поверхню ставків і річОк...
Та зимОва, в тритомнику, книга -
Подарунок для всіх діточок.



27/12/17/