Чекай, Миколаю, листа

Елена Борисенко 5
У хаті незатишно, пусто,
А мама така вже сумна.
Запасів на зиму не густо,
Бо все відібрала війна.

Малечі так хочеться казки,
Ялинки (хоч плач, хоч співай).
"Святий Миколаю, будь ласка,
Про нас не забудь, відшукай!"-

Дівча на папері виводить:
"Ми в Луцьку, далеко. Знайди!
Надійка вже ніжками ходить.
Гостинчика їй поклади.

Дай мамі роботу хорошу,
Тимка в чобіточки узуй,
Бо де вже узяти ті гроші,
А краще - нам мир подаруй!

Щоб в Гнутовім, вдома сім'єю
Зустріти Різдво і свята
Колядками, сміхом, кутею.
Чекай, Миколаю, листа!"