Не будет никогда

Надежда Рубан
    Ніколи  не  буде.

Смереку  зламав  сильний  вітер,
Тепер  мусять  аж  до  весни,
Прикуті  морозом  повіки,
Обіймати  снігові  валуни.

Корінням  стогне  смерека,
У  зорях  застигли  ночі,
Лиш  місяць  зненацька,  здалека,
Заглядає  в  її  мертві  очі.

Ослабнуть  люті  морози,
Спливуть  зимові  завірюхи,
Осипляться  гілками  сльози,
Із  шишок  попадають  трухи.

І  як  лиш  весною  запахне,
До  лісу  прийдуть  дровосіки,
В  останнє  її  серце  тьохне,
Біль   душу    покине   навіки.

Акуратно  поріжуть  на  дрова,
На  дрібненькі  полінця  поколять,
Без  крику,  суму  і  крові,
На  ватрі  зимою  запалять.

Й  оживе  та  смерека  на   миті,
Вогняним  язиком  заспіває,
І  всі  свої  роки  прожиті,
По  вітру  золою  розвіє.

Поляна  у  лісі  вся  в  квітах,
Від  весни  усе  буде  пяніти,
Лиш  смерека,  яку  зламав  вітер,
Вже  ніколи  не  буде  шуміти.

Автор:  Н.П.Рубан.