Новорiчний дощ, божевiльна година..

Константин Матаков
              ***


Новорiчний дощ,
Божевiльна година,
Снігу немає,
Не вмерла Україна

Коли тут Рiздво,
Питаю ялинку,
А вона сховалась
Як давня скринька

Це останнiй час
Сивий день грудневий
Пам'ятаю я
Тільки місто Лева

Там троянда Ельзи
Там сумує Гандзя
Тут її чекаю
Новорічний в'язень

Що менi спiзвучно
Де моє сузір'я
Дощ, день перший сiчня
В серцi божевiлля

Де існує радість
Зволікання свята
В нас стріляє щастям
Світлова гармата

   
                301217