На превеликий жаль ветхий скiнчився рiк..

Константин Матаков
              ***


На превеликий жаль
Ветхий скiнчився рiк
Де чарiвний кришталь
Бачити дальнiй вiк?

Ближче дитинства свiт
Смерть, бозна-де вона
Скiльки чекати лiт
Щоб стати як труна?

Так, балакучий час,
Шибеник i пустун,
Лямпа, дiдусь i гас,
Гра: зрадник i шпигун

Снiг, гринджолята, вiз,
Тьмяний рiздвяний рай
Хати веселiсть скрiзь
Нинi я хто? Шахрай?

На превеликий жаль
Ветхий скiнчився рiк
Де неможливий край
Час. де мiй дух не зник

Дзига туди-сюди
Навзнак паде земля
Захист є від біди
Матір і Немовля..



                10118