За Русиjу

Драгана Старчевич
Велика поносна земљо,
Ти што увек правду браниш
Херој је сваки човек твој
Победу заслужујеш да славиш

Велика поносна земљо,
Безумник многи хтеде да те сруши
Да понизи твоју племенитост
Да уништи љубав у твојој души

Велика поносна земљо,
Не могу ђаволи победити Бога
Јер тебе, сестро благородна, чувају анђели
С небеског свода

Велика поносна земљо,
Ти што за слободу нашу гинеш
И трпиш многа понижења
Знај да у нашем срцу вечно живиш
И да ти се диве покољења

Велика поносна земљо,
Хвала ти што за нас бринеш
И што нас кроз историју штитиш
Јер без тебе нама живота нема
Хвала ти, Русијо, сестро племенита



Београд, 4.1.2018.