не потопайте

Дина Кит
місто потопає у вирі миготіння світла швидких машин.
кожен тікає від світу живих речей. 
а я, а ти, немов наповненний кувшин,
який не відповість на силу цих мечей. 

так непорушно він стоїть тепер,
розбитий і розколотий навіки. 
всередині порожньо відтепер.
здається, ми усі каліки.

навколо так багато світла:
не про освітлення кажу я, про людей,
чи може тільки дівчина привітна
побачить і збагне красу ночей.

а поруч хлопець осягне її красу,
і світ зупиниться, припинить потопати,
можливо, я дурню якусь несу,
а все ж у двох нам легше "виринати".