Молитва

Андрей Веленский
 Боже святый, Боже правый,
 коль еси на небеси.
 Охрани мою державу,
 от содома упаси.
 От набега, от навета,
 от набата - Боже свят!
 От иудина стилета,
 коих - выточено в ряд.
 От хулы и от хуляще,
 от неправедной молвы.
 От взирающе - не зрящих,    
 от не слышащих - увы.
 От подсыла, фарисея, 
 милуй, Господи, спаси.
 Дай нам, Боже,
 семя сеять
 и плодиться
 на Руси.