***

Мария Круль
РІЗДВО

Різдво, Різдво, виспівує колядка,

Різдво, Різдво, у серці стукотить,

І в далечінь дитинства лине згадка,

У ту щасливу і святкову мить.



Там, молоді Матуся ще і Тато,

Готують сад і хату до Різдва,

Жива Бабуся, вчить мене колядку,

Готується вечеронька свята.



Святково в хаті, радісно у душах,

А Тато вносить сіно й дідуха,

І розповідь веде моя Матуся,

Про рід далекий, що уже в віках.



Зійшла зоря, родилося Дитятко,

Полинула молитва в небозвід,

Благословить Святу Вечерю татко,

І кличе до вечері весь наш рід.



Потріскує свіча, молитва ллється,

Затихло все навкруг, то мить свята,

Та раптом зазвеніла і несеться,

Із далеку весела коляда.



То під моїми вікнами співають,

І мама я, а тато мій-дідусь,

Та довго ще у серці не змовкає,

Той світлий щем, що в душу повернувсь.26.10.15