Ти знов на муки народився на укр. яз

Любонька
Ти знов на муки народився,
Усепрощаючий Христос,
Та досі Світ не повинився
За Твій страждальний, з терням, льос.

Новонародженому Богу
Підносим славу до Небес...
А згодом...на ганьби доро'гу
Пішлем Його, зваливши хрест

Тяжких гріхів, брудних та темних...
Ісуса дурно розіпне'м!
Ми - кровожадібні гієни,
Над нами плаче Вифлієм.

Марії сліз ми - не достойні,
Бо втратить Сина через нас!
Вже вко'тре люд загруз у во'йні,
Знов за безчинства терпить Спас!

Хіба не шкода немовляти?!
Ну, власне, це ж - чуже дитя.
Якби своє' прийшлось віддати
На смерть...то - інші почуття...

Різдво святкують нині люди,
Мо'лять про краще майбуття...
Але гріхів навколо - груди,
З крові Господньої - кутя.

Хай в душах Зірка запалає,
Любов відро'диться в серцях...
Христос на щастя ся рождає,
Щоб проторити вірний шлях...

07/01/18/