Рождество. Антонич. Б-И

Михаил Юсин
Антонич Б-И.

Народился Бог на санках,
В городке русинском Дуклы,
Вышли лЕмки* в вышиванках,-
Месяц подносили круглый.

Ночь в метели снежной стонет,
Крутится вокруг застрех,
У Марии на ладони
Месяц-золотой орех.

(*лемки- местное название русинов).


Народився бог на санях
в лемківськім містечку Дуклі.
Прийшли лемки у крисанях
і принесли місяць круглий.

Ніч у сніговій завії
крутиться довкола стріх.
У долоні у Марії
місяць — золотий горіх.

1934г.


https://www.youtube.com/watch?v=nde74ob4erI (песня).