Не виходь голодним з хати...

Анатолий Анненко
         (житейсько - життєве)

Не виходь голодним з хати
                (хай не надовго ідеш). -
Наперед не можеш знати,
               в що ти, брате, попадеш.

Стрінуть друзі - то приємно -
                позитив дасте взаємно.
А як стрінуть супостати -
            будуть: злість, неадеквати... -

Щоб реально все сприймати,
                гідно щоб реагувати,
щоб себе "в руках тримати" -
            не виходь голодним з хати.