Прихiд кохання

Анатолий Павленко
Воно,  неначе  уві  сні,
Ходило,  ніби  щось  шукало,
Мене  самотністю  лякало,
Будило  щось  святе  в  мені.

А  як  прийшов  для  нього  строк –
Лиш  за  поріг  пустить  просилось.
Впустив – на  покутті  усілось
І  звідти  більше – ні  на  крок.