В дом заходит Святой вечер

Александр Афонин 4
Святий вечір заходить до хати,
Завершаючи тиждень і днину.
Вже пора і вечерю ладнати
Та збирати до столу родину.
Всіх близьких, від бабусі і діда
До дітей і маленьких онуків.
В ці хвилини зникають всі біди,
Їх відводять Всевишнього руки.
Починаємо стіл накривати,
Пиріжки он і миска з кутею...
Святий вечір потрібно стрічати
В рідній хаті своєю сім'єю.
Бо це свято є дійсно родинним,
А не привід по барах гуляти.
З часів давніх і вже аж донині
Його звикли в сім'ї святкувати.
Перша зірка засяяла в небі
Й щойно місяць із нею зустрівся.
Нам вітать одне одного треба,
Бо Христос у цю мить народився!