Туннель

Арина Мати
Красимир Георгиев
ТУНЕЛЪТ

Сбогувам се с тялото си, разтварям се в ефира
и тръгвам на път.
Нагоре, напред.
Просветва златният диск в дъното на тунела.
Душата ми се лута между началото и края на пътя,
а демоните я съветват:
„Не се обръщай!”, „Не спирай!”



   Туннель

Прощаюсь с телом
Растворюсь в эфире
Отправлюсь в путь
Вперед! И только вверх!
Уж светит диск
И золото в конце туннеля
Душа у края начинает путь
Ей демоны совет дают:
"Не оборачивайся!
"Теперь уж не свернуть!"