Украина

Огонёк Донбасса
Яка була країна - моя Україна?
Це дві рідні мови чути навкруги-
пісні на російській та на українській.
Це хліба високі, це щасливі долі,
Веселий струмок, та кисню ковток,
Сонячне проміння, сяйво зірочок,
Білі хмари в небі, та троянд пучок,
Це волошки в полі,це птахи на волі,
Вишні розквітали, солов"ї співали,
Верби над ставами,та добробут з нами.

І тепер країна - моя Україна.
Це невтішна мати,сльози на очах,
Це горілі хати, міни на полях,
Страх та божевілля,смуток навкруги,
Кожен день похмілля,лишь одні борги.
На кордонах черги.,то пенсіонери,
просять дні і ночі в неньки України
свої кровні гроші.
 
Не кінця,ні краю тому лиху немає.