Бо им

Рахим Карим
Очилса очилсин менинг бо;им ;ам, -
Барча бахтли кундан ;илар башорат.
Суянч бўлсин ўраб турган то;им ;ам,
;илганча фархунда кунга ишора.

На;от тугар бўлса умримнинг ;иши,
На;отки кифтимга тегса нур, офтоб?
На;от ботмас эрса ;а;ратон ниши,
Чечаклар очилса ру;имда шу тоб?

;ир; йиллик ;иш кетиб, эриса музлар.
Сирпанчи; йўлларим безаса гуллар?
Мижжалар рўйида эриган тузлар,-
Мени тарк этсалар ;усса, афсунлар.

Менинг бо;им энди очилар эмиш,
;ани энди кириб келсайди ёзим.
“Бо;имнинг гуллашин кутаяпман, ;иш!”,-
;ай;ираман етгунича овозим!