Прохожий, мальчик, что ты? Мимо-english

Евгений Ратков
PASSERBY BOY, NO, YOU DON'T STAY HERE


Passerby boy, no, you don’t stay here,
Please, pass me by, don’t look at me,
Now I'm in love – it must be clear…
I’m older you and I’m not free.

Don’t iterate hot pupils of  you,
I’m not for you and I feel  fine:
Laughter of love as a flash of youth,
Gilded face’s features of mine.

I’m going… february is a healer
For heat of my cheeks...snow is delaing my pace...
It's seen immodest shining - as in fever -
The beauty of my loving  face.
===================================================

Белла Ахмадулина

Прохожий, мальчик, что ты? Мимо
иди и не смотри мне вслед.
Мной тот любим, кем я любима!
К тому же знай: мне много лет.

Зрачков горячую угрюмость
вперять в меня повремени:
то смех любви, сверкнув, как юность,
позолотил черты мои.

Иду... февраль прохладой лечит
жар щек... и снегу намело
так много... и нескромно блещет
красой любви лицо мое.