По мотивам ст. Марии Шандурковой

Лилия Охотницкая
Букетик из ста незабудок
Рука моя держит нежно.
Цветочки эти, как будто
Стремятся к тебе с надеждой.
Раскрыли синие глазки
Цветочки эти - малютки.
Милы они и прекрасны!
Возьми ты их, незабудки!
Букетик мой неслучайный,
Тебе его собирала.
Мечта ты моя и тайна!
Любовь свою я скрывала.


    Незабравки
Букетче от сто незабравки
ръката ми нежно държи,
готови към теб да политнат,
разтворили сини очи,
Събирах цветчетата малки
през дългите дни на тъга.
Вземи ти, вземи и отгатвай
скритата моя мечта.