Не нар каю

Зоряна Тодоско
Не  нарікаю  я  на  тебе
за  те,  що  крига  рве  судини…
Що  зірка,  спалахнувши  в  небі,
згорає  в  травах  в  цю  хвилину.

Не  нарікаю,  що  померкло
все  навкруги  у  день  цей  літній…
Даремно  все! – Кохання  вмерло,
що  народилося  у  квітні.

Не  нарікаю,  що  на  землю
упало,  розколовшись  небо,
що  через  роки,  теж  даремно,
летить  душа моя  до  тебе.

Не  нарікаю,  що  внікуди
ведуть  мене  тепер  дороги.
Тебе  нема !  І  ти  є  всюди !..
Та  не  прошу  я  допомоги.


І  не  біда,  що  під  ногами,
тепер  землі  уже  не  має…
Тебе  забуду… І  з  роками,
можливо,  ще  раз  покохаю.

Не нарікаю,  що   для  мене
тепер  ні  дня  нема  ні  ночі…
Щоб  не  було  тепер!.. -   Даремно!
І  я  нічого  вже  не  хочу!..

На  тебе  я  не  нарікаю
В  холоднім  домі  на  світанні,
бо  попри  все - тебе  кохаю!
Та  зізнаюсь  про  це  в  останнє…