Ноги

Таисия Цыбульская
Якось Рибі сон наснився,
Чарівник у сні явився,
каже:"Загадай бажання,
все зроблю я без вагання!"

Риба мовить:"Хочу ноги,
всі здолаю я дороги,
зможу високо стрибати,
і доріжками гасати!"

"Буде зроблено!" - і вмить
Риба на горбку сидить,
і дивується як дві
ніжки виросли нові!

Щойно Риба крок ступила,
як якась нечиста сила
на горбок несе Кота,
треба рятувать хвоста!

Як зробила риба "ноги",
не дивилась на дорогу,
і з розгону в дуба "хрясь!",
де ця напасть узялась?!

Кіт вже й лапи потирає,
в мріях юшку наминає.
Риба ж заволала в сні:
"Ніг не треба вже мені!

Я бажання поверну!"
І... прокинулась від сну.

02.02.2018