Му аббат ёр танламайди...

Рахим Карим
Кимдир севар ўз ёрини пучу; бўлса ;ам.
;овлиси тор, пиёласи учу; бўлсам ;ам.
Ўзи ;унук, тили аччи;-чучук бўлса ;ам.
Му;аббат ёр танламайди.

Бу оламда ;ар кимнинг ўз тенгги, жуфти бор,
Фаросати, фазилати, бўю басти бор.
Кўз жилоси, соч, овози, рангги, лутфи бор.
Му;аббат ёр танламайди.

Кимдир севар ўз ёрини сепкили билан,
Пастак бўйи, семиз рўйин борли;и билан.
Гўзалим дер, асалим дер дили-дилидан,
Му;аббат ёр танламайди.

2000 й.